Van Winsen Wissel Bokaal

Spanning op de eerste zwemdag in het nieuwe jaar van de RESA. Nadat de activiteiten er op zitten komen alle vrijwilligers bij elkaar voor een kopje koffie en een praatje.  Maar vandaag is er meer aan de hand.  Deze ochtend wordt namelijk “de Van Winsen vrijwilligers Bokaal” uitgereikt

Deze wisselbokaal wordt elk jaar door vrijwilligers uitgereikt. Wie hem het laatst heeft ontvangen draagt zorg voor een opvolger in het volgend jaar.

Speciaal voor deze gelegenheid is onze oud voorzitter Willem Versteeg aanwezig want hij is vorig jaar uitgeroepen tot vrijwilliger voor de Van Winsen Bokaal. Daarom is het nu de beurt aan Willem  om de wisselbokaal aan de huidige winnaar uit te reiken.

Na het openingswoord van de voorzitter waarin hij alle vrijwilligers bedankt voor hun tomeloze inzet verzoekt hij Willem de wisselbokaal door te geven.

Willem verteld dat hij een jaar lang het geheim bij zich draagt wie de vrijwilliger van 2017 zal zijn.  Een persoon waar je altijd op kan bouwen en vertrouwen. Die op een respectvolle en prettige manier toegewijd omgaat met de deelnemers van het zwemmen.

De heer Splinter is uitgeroepen  tot Vrijwilliger van de Van Winsen Wisselbokaal  2017.

Trots neemt hij de bokaal in ontvangst. Hij is enorm verrast en heeft dit niet zien aankomen, bescheiden zoals hij is.

Het mooie van deze bokaal is dat je hem gewoon mag accepteren voor de belangeloze inzet waar veel waardering voor is.